Autumn in Holbæk by Isefjord

Photo: Henrik Larsen

Cooler winds and darker nights: Autumn awaits! Spend the Autumn in Holbæk, where Autumn is full of fun family activities, Halloween celebrations and walks through a landscape, which seems to have been painted with a hundred shades of red, yellow and orange.

Why experience Autumn in Holbæk?

Even in Autumn, it's nice to get outside, breach in the fresh air and collect memorable moments with your family, in a place that feels like it's far away from your busy everyday life.  

Every year, in week 41 or 42 (In Holbæk it's in week 42), in October, children in Denmark get one week of Autum holidays. Your children will love experiencing the Autumn holiday in Holbæk, the harbour city by the coast of the Isefjord in West Zealand. Here, in the Autumn holiday, children can go on an angling-boat trip on the ship Emma; experience wellness for kids. in the city's unique Turkish bad; go stargazing at the old observatory, Brorfelde; and experience life for children in the 1940s in the village Nyvang

De smukkeste steder at opleve efterårsnaturen i Holbæk

Kom ud i naturen og nyd den kølige efterårsbrise fra Isefjord. Holbæk gemmer på en masse smukke naturperler om efteråret. Alt fra skove, søer og øer.

Efterårsskovtur rundt om Skarresø

Få fuld blus på efterårsfarverne ved at tage en vandretur rundt om Skarresø i Naturpark Åmosen i Vestsjælland. Turen rundt om søen er 11 km af skov i smukke efterårsfarver – og hvis du er heldig, kan du se en havørn. Læs mere om vandreturen og find et kort i folderen turen Skarresø rundt.

Fisketur for børn på træskibet Emma

I efterårsferien tager den gamle fiskekutter Emma familien med på fisketur, hvor I alle sammen kan prøve kræfter med fiskeri på Isefjord. Nok en af de smukkeste og mest unikke oplevelser på fjorden.

Kajaktur i fjorden

Kajaksejlads er bestemt ikke noget, som man kun gør om sommeren. Få en guidet kajaktur på Isefjord af Fjordlandet Outdoor, der sørger for kajakker, våddragter og vejledning, så alle kan være med.

Fisketur på Isefjord

Efteråret er et af de bedste tidspunkter af fiske efter havørred i Isefjord, hvor der er en masse gode fiskesteder. Om efteråret afholdes også den årlige Catch & Release fiskekonkurrence Fjordlandet Open, hvor lystfiskere konkurrerer om at fange Roskilde Fjords og Isefjords længste havørred.

Vandreture på Tuse Næs

Oplev hvor varierende og smuk efterårsnaturen kan være, på vandretur på halvøen Tuse Næs. Halvøen er fuld af vandreture med skove, moser, enge og masser af fjordudsigter.

De sjællandske alper ved stjerneobservatoriet

Syd for Holbæk i de såkaldte Sjællandske Alper finder du et gammelt stjerneobservatorium, hvor forskere har hjulpet NASA med at få en mand op på månen! Observatoriet er omgivet af et bakket landskab med enestående udsigter og mulighed for at se kuplerne på toppen af observatoriet.

Udendørs Tyrkisk Bad med fjordudsigt

I de kølige efterårsmåneder kan man godt trænge til lidt varme og selvforkælelse. Vest for Holbæk havn og lige ud til fjorden, finder du det unikke bademiljø Tyrkisk Bad, hvor du kan hoppe i et udendørs varmtvandsbasin og samtidig nyde den smukke udsigt til fjorden. 

Smagen af efterår på høstmarkederne i Holbæk

Efterår er høstmarkedernes tid, og dem er der en masse af i Vestsjælland. Markederne er fulde af aktiviteter for børn og voksne, smagsprøver og mulighed for køb af en masse friske produkter, direkte fra gårdens egne marker og dyr. Her er nogle af de populære høstmarkeder ved Isefjordens sydligste kyst (datoerne er for 2019).

Økologiske æbler fra Tuse Næs

Om efteråret er æblerne endelig klar til at blive plukket, spist og eventuelt tilberedt til æblemost, æblekage og andre lækre sager. Fra midt i september til efter efterårsferien kan du plukke økologiske æbler på Tuse Næs Gårdmosteri, hvor der en masse forskellige æblesorter. Gården sælger også hjemmelavet økologisk æblemost. 

Hvad kan man lave på en regnfuld dag i Holbæk?

Vi elsker alle solrige dage, men regnfulde dage kan også være hyggelig.

Bliv klogere på Danmarkshistorien

Over alt i Holbæk er der god mulighed for, at hele familien kan blive klogere på Danmarkshistorien. Besøg Holbæk Museum, hvor I kan lære om Vestsjællands historie med De Vestindiske Øer, middelalderbyen Holbæk eller den spæde start af Knabstrup Keramik. Hop ombord på færgen til øen Orø og få et par hyggelige timer i historiens tegn på museet Orø Minder. Eller bliv på Holbæk havn, hvor Danmarks Nationalmuseum er i fuld gang med at restaurerer den mere end 100 år gamle galease Anna Møller – selvfølgelig indendørs!

Gårdbutikker  og caféhygge

Den Lille Gårdbutik kan I få en varm kop økologisk kaffe i caféen og samtidig shoppe unikke ting til hus og have samt lækre lokale specialiteter. Også hos Tuse Næs Kunsthåndværk kan I få varm mad og drikke og samtidig se en kunstudstilling og købe designer tøj og andre unika designervarer.

Hyggelige restauranter i Holbæk

Søg læ fra regnen i Holbæks mange, hyggelige restauranter, caféer og kroer. Her finder du alt fra historiske kroer som Orø Kro og Bromølle Kro, gourmet restauranter som Restaurant SuRi, traditionelle danske spisesteder som Café Svanen og Den Gode Viking, og hyggelige caféer som Café Maaltid og Café Korn.

Halloween i Holbæk

Efterår er også lig med Halloween, en amerikansk tradition, som vi efterhånden alle har taget til os. I Holbæk byder Halloween især på to unikke familieoplevelser. Til Halloween på Ryegaard Gods, kan du få ansigtsmaling ved bål og komme med til en skræmmende tur i skoven, hvor du måske vil møde godsets forsvundne arvinger. Til Halloween kan I også opleve et Halloween eventyrland fuld af hekse, spøgelser, skeletter og edderkopper.